Unieke sieraden van mooie materialen

Een juweel van een sieraad. Van een bijzonder ontwerp tot een prachtig eindresultaat.

Ik maak uiteenlopende sieraden met een zorgvuldig uitgedacht design. De ontwerpen van JN Sieraden kenmerken zich vaak door een bepaalde openheid, waardoor het licht een extra dimensie krijgt.

Trouwringen en gewone ringen

Herinneringssieraden

Armbanden

Diversen

Breng uw oude sieraden weer tot leven

Heeft u oud goud in uw juwelenkistje liggen waar u niks mee doet? Of heeft u een sieraad geërfd dat u niet draagt omdat het niet uw smaak is? Dat is zonde! Breng uw oude sieraden weer tot leven door ze in een nieuw jasje te steken. Die ene ring met een grote steen vindt u wellicht te opzichtig aan uw vinger, maar kan omgetoverd worden tot een prachtig halssieraad. Ik vermaak uw sieraden zodat ze weer tot hun recht komen en aan nog vele generaties kunnen worden doorgegeven. Ook is het mogelijk om uw oude goud om te smelten en een compleet nieuw ontwerp te maken. Neem nu contact op met JN Sieraden in Leende. Bel 040 - 211 56 57 of vul het contactformulier in.

Het contactformulier

Verzekerd van echtheid

Wanneer een gouden of zilveren sieraad helemaal af is, wordt door Edelmetaal Waarborg Nederland (EWN) het gehalteteken aangebracht in het product. U bent dus verzekerd van het vermelde gehalte goud of zilver in uw sieraad. Ook worden alle sieraden voorzien van het meester- of verantwoordelijkheidsteken. Dat is het logo dat u hiernaast ziet. Hieruit kan altijd worden afgeleid wie het sieraad heeft gemaakt.

De mogelijkheden van verschillende metalen

Sieraden kunnen van verschillende soorten materiaal gemaakt worden. De meest voorkomende materialen zijn goud en zilver. Tegenwoordig wordt steeds vaker naar een alternatief uitgeweken, zoals titanium en staal. Ik weet van elk metaal een exclusief sieraad te maken.

Lees hieronder meer over de kenmerken en mogelijkheden van goud, zilver, titanium en staal.

Goud (Au)

Goud is in zuivere toestand een geel metaal dat erg zacht en buigzaam is. Om het materiaal geschikt te maken voor sieraden worden andere metalen toegevoegd, zodat het minder buigzaam en daardoor harder wordt. Dit proces wordt legeren genoemd. Goud is oorspronkelijk geel van kleur, maar kan veranderen door nikkel of palladium toe te voegen. Zo ontstaat witgoud. Door koper toe te voegen ontstaat een warmgele kleur of rosé goud. Wordt er alleen zilver toegevoegd, dan ontstaat een bleekgele kleur. De meest voorkomende legeringen zijn 14 karaat (585/000) en 18 karaat (750/000). Legeringen met lagere gehaltes mogen in Nederland geen goud worden genoemd en ook niet als zodanig worden verkocht.

Zilver (Ag)

Zilver is een wit metaal, het is vrij zacht en makkelijk te vervormen. Het is een van de meest gebruikte metalen om sieraden van te maken. Meestal wordt het 1e gehalte gebruikt (925/000) met koper als bijmetaal. 


Zilver reageert sterk op zwavel, het verkleurt dan naar donkerbruin. Even poetsen en het zilver blinkt u weer tegemoet.

Titanium (Ti)

Titanium is een metaal dat licht in gewicht is. Het heeft een grijze kleur, is niet te solderen en mengt niet met ander metaal. Titanium is heel sterk en hard, en daardoor moeilijk te vervormen. Dit materiaal vraagt daarom om strakkere ontwerpen. Het is een uitdaging om mee te werken, maar desondanks is het een prachtig materiaal om sieraden en voorwerpen van te maken.

Staal (Fe)

Voor sieraden wordt meestal roestvast staal (rvs) gebruikt. Staal blijft mooi door de toevoeging van chroom. Sieraden van rvs hebben vaak een wat robuustere uitstraling. 

Ook dit materiaal vraagt om een strakker ontwerp dan buigzamer materiaal als goud en zilver.